I kollektionen märks bl a PEACE DOVES utfört i parianporslin, ett sällsynt material i belysningssammanhang. Parian är ett glasrikt porslin vars yta har en hudnära lyster. I dagsljus är materialet opakt och har en nästan skulptural karaktär. I skymningen får det tunna parianporslinet glasliknande egenskaper och släpper igenom ett varmt ljus. PEACE DOVES har tidigare uppmärksammats på International Contemporary Furniture Fair, New York, INDEX Interior Design Show, Dubai och i Sverige. Produktion utförs i Sverige.

Olga Popyrina går emot strömmen och förlitar sig på månghundraårigt industri- och hantverkskunnande vid Rörstrand Center i Lidköping. “Om vi inte tar vara på de kunskaper vi tillägnat oss och de traditioner och vi odlat i generationer kommer vi till sist att inte ha några konst- och nyttoföremål med kvalitet att erbjuda längre. Vi kommer inte att ha något att handla med”, “I Lidköping har jag mött många underbara, kunniga och kloka människor som inte gett upp, trots industriella och ekonomiska kriser. De har gett mig styrka och mod att arbeta vidare”.

Vid Rörstrand Center arbetar Olga Popyrina intimt med bland andra medarbetarna på företaget PrintDesign, kända för sitt arbete med bl a Nobelservisen och kungaporslinet.

  

Comments are closed.